Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

June 2021
M T W T F S S
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Stiri Populare
(none)

IE vs. Firefox – care este cel mai sigur browser ?

04-12-2007, 23:29

In ultimele zile a izbucnit un razboi verbal intre Microsoft si Mozilla referitor la securitatea browserelor celor 2 companii, pornind de la un raport care proclama superioritatea lui Internet Explorer.

Desi rivalitatea browserelor Firefox de la Mozilla si Internet Explorer de la Microsoft nu este o noutate, lucrurile par sa se fi aprins in ultimele zile, ducand la o disputa verbale intre cele doua companii.

Acest lucru vine dupa ce Microsoft a publicat raportul “Internet Explorer and Firefox Vulnerability Analysis”, al carui autor este Jeff Jones, director de strategie de securitate la Microsoft. Raportul, care examineaza cantitatea si seriozitatea vulnerabilitatilor din cele 2 browsere, pe baza update-urilor de securitate din acestea in ultimii 3 ani, concluzioneaza ca IE este mult mai sigur decat Firefox.

Conform lui Jones, Firefox a avut de la versiunea 1.0 din noiembrie 2004 199 de vulnerabilitati legate de securitate, din care 75 de severitate inalta, 100 de severitate medie si 24 cu un grad scazut de pericol.

In aceeasi perioda, Microsoft a reparat 87 de probleme de securitate in toate versiunile suportate de Internet Explorer, din care 54 cu grad inalt, 28 cu grad mediu si 5 cu grad scazut de severitate.

Concluziile raportului au fost imediat disputate de Mike Shaver de la Mozilla, care a afirmat ca “doar pentru ca dentistii repara mai multi dinti in America decat in Africa, nu inseamna ca dintii nostri au o calitate mai proasta decat ai celor din Africa.”

Referitor la raportul in cauza, Shaver a afirmat ca “e ceva care te astepti sa vina de la un licean” si ca “este foarte dezamagitor sa vezi pe cineva intr-o pozitie inalta de securitate ca afirma ca din cauza ca o organizatie este mai transparenta in ceea ce priveste bug-urile proprii si repararea acestora, aceasta inseamna o securitate mai scazuta.”

Shaver a mai spus ca Microsoft alipeste adeseori mai multe probleme de securitate intr-o singura “vulnerabilitate” care sunt reparate in mod neregulat sau incluse pe tacute in service pack-uri. Conform lui Shaver, Microsoft mai are mult pana sa atinga nivelul de transparenta de la Mozilla, criticand raportul lui Jones deoarece indreapta industria de securitate intr-o directie gresita, cea a tacerii in legatura cu vulnerabilitatile legate de securitate.

Jones este autorul unui alt raport controversat publicat in luna iunie, care afirma ca Vista este un sistem de operare mai sigur decat Linux si Mac OS.

(Sursa: Daily Tech, Tech.co.uk)


Categorii: Browsere, Securitate.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info