Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

July 2022
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri Populare
(none)

Procesoarele Intel, expuse atacurilor de la distanta

17-07-2008, 11:05

Un expert in securitate va demonstra in luna octombrie o modalitate de a ataca de la distanta si prelua controlul asupra sistemelor cu procesoare Intel, indiferent de sistemul de operare.

Expertul in securitate Kris Kaspersky a afirmat ca planuieste sa demonstreze cum un atacator poate profita de buguri din procesoarele Intel pentru a ataca de la distanta un calculator folosind JavaScript si pachete TCP/IP, indiferent de sistemul de operare de pe masina respectiva.

Demonstratia va fi facuta la conferinta de securitate Hack In The Box (HITB), care va avea loc la Kuala Lumpur, in Malaezia, in luna octombrie.

Demonstratia va arata cum bug-urile de procesoare, cunoscute sub numele de errata, pot fi exploatate folosind anumite secvente de instructiuni si cunoscand modul in care functioneaza compilatoarele Java, pentru a prelua controlul asupra unui sistem.

“Voi demonstra cod care functioneaza si il voi face public,” a spus Kaspersky, care atrage atentia ca bug-urile de procesoare reprezinta o amenintare din ce in ce mai mare si ca exista din ce in ce mai mult malware care incearca sa exploateze aceste vulnerabilitati. “Unele buguri duc la crash-uri de sistem, altele permit hackerilor sa capete acces complet la nivel de kernel. Altele doar ajuta la atacarea Vista, dezactivand protectiile de securitate,” a mai spus Kaspersky.

Atacurile vor fi demonstrate impotriva unor sisteme updatate la zi si cu o varietate de sisteme de operare, incluzand Windows XP, Vista, Windows Server 2003, Windows Server 2008, Linux si BSD, Kaspersky afirmand ca este posibil sa faca si o demonstratie impotriva unui Mac.

Astfel de buguri de procesoare sunt relativ comune. Daca unele pot afecta radical functionalitatea procesorului, asa cum a fost cazul la procesoarele Phenom de la AMD la inceputul acestui an, altele trec neobservate de catre utilizatori. In general, producatorii precum Intel ofera patch-uri pentru acestea la nivel de BIOS catre vendorii de BIOS. Kasperksy spune insa ca nu toti vendorii aplica aceste patch-uri, iar unele buguri nu au rezolvare.

(Sursa: InfoWorld)


Categorii: Componente, Securitate.

3 Comentarii

  1. andy |

    nu ati mai postat nici un articol d mult timp…ce se intampla?

  2. nu da click aici |

    au ramas in criza de idei

  3. Hony |

    Criza de oameni si timp

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info