Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

July 2022
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri Populare
(none)

Au aparut primele specificatii complete Mobile Linux

12-12-2007, 13:17

Forumul Linux Phone Standards (LiPS) a anuntat publicarea specificatiilor complete ale primei versiuni de standarde pentru telefoane mobile bazate pe Linux.

Forumul LiPS a anuntat completarea specificatiilor LiPS Release 1.0, care definesc standardele de interoperabilitate pentru aplicatii si servicii instalate pe telefoanele mobile bazate pe Linux.

Prima parte a acestor specificatii a fost publicata in luna iunie, cuprinzand arhitectura (modelul de referinta LiPS), API-urile pentru Address Book si Voice Call, si API-urile pentru servicii ce tin de interfata cu utilizatorul (widgets, nagivatie pe baza tastaturii si metode de introducere de text).

Acum specificatiile au fost completate cu specificatii de API-uri pentru telefonie, mesagerie, calendar, servicii de prezenta, si alte servicii de interfata cu utilizatorul.

Specificatiile forumului LiPS, fondat de nume mari din industrie, printre care operatori (France Telecom, BT, Telecom Italia), producatori de cip-uri si echipamente (Freescale, Huawei, Texas Instruments) si producatori de software (Montavista), urmaresc interoperabilitatea telefoanelor mobile bazate pe Linux prin standarde deschise, dupa modelul open-source, si nu adoptarea unei platforme unice de implementare.

In 2008, LiPS va continua cu specificatii de servicii avansate, API-uri de management de device-uri si diverse API-uri pentru functionalitati multimedia. Specificatiile complete pot fi downloadate de pe site-ul LiPS.

(Sursa: vnunet)


Categorii: Mobile, Software, Standarde.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info