Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

June 2021
M T W T F S S
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Stiri Populare
(none)

Cele mai bune noi add-on-uri de Firefox

18-02-2008, 12:49

Mozilla a anuntat castigatorii concursului Extend Firefox 2, care a urmarit realizarea de noi add-on-uri pentru browserul Firefox 2.0.

Desfasurat anul trecut, Extend Firefox 2 a urmarit sa stimuleze realizarea de noi add-on-uri pentru browserul Firefox 2.0. Concursul a avut peste 100 de participari, din care juriul a ales cei 3 castigatori, plus alti 12 finalisti.

Cele 3 add-on-uri castigatoare au fost Minimap Sidebar Extension, SamePlace si Shareaholic.

Minimap Sidebar Extension este o extensie care ofera o serie de harti si tool-uri pentru harti intr-un sidebar al browserului, mai usor de accesat si folosit. Utilizatorul poate adauga aici harti si linkuri prin drag-and-drop, poate obtine directii de navigare, cautari locale si poate vizualiza imagini din satelit ale adresei respective.

SamePlace permite folosirea mai multor clienti de IM direct in browser, intr-un sidebar. Add-on-ul suporta o varietate de  programe IM, precum GMail, Jabber, MSN, Yahoo!, ICQ si AIM si permite drag-and-drop de link-uri, fotografii, emoticoane sau selectii de text direct din fereastra browserului in fereastra de conversatie.

Shareaholic este o extensie ce permite sharing-ul rapid de linkuri. Acestea pot fi trimise cu usurinta catre serviciul favorit de bookmarking sau sharing, precum digg, del.icio.us, facebook, friendfeed, google bookmarks, magnolia, mixx, reddit, stumbleupon, tumblr sau twitter, dar pot fi si trimise prin mail catre prieteni.

Pe langa castigatori, Mozilla a retinut si alti 12 finalisti si anume All in One Sidebar, Boox, del.icio.us IncSearch, Fast DialFireGestures, FootieFox, qtl, Shrinkify, Table2Clipboard, TwitterFox, Update Scanner si URL Fixer.

Cei 3 castigatori au primit fiecare cate un kit de development, ce include, printre altele, un MacBook Pro, iar finalistii au primit diverse obiecte si aplicatii software.

Mozilla pregateste pentru luna viitoare un concurs similar pentru Firefox 3.0, Extend Firefox 3.

(Sursa: Mozilla)


Categorii: Browsere.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info