Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

September 2022
M T W T F S S
« Sep    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri Populare
(none)

Firefox 3 beta 5 – cel mai rapid browser

04-04-2008, 10:24

Mozilla a anuntat versiunea beta 5 a browserului Firefox 3.0, care aduce noi imbunatatiri de performanta.

Mozilla afirma ca Firefox 3 beta 5 vine cu modificari la engine-ul JavaScript si optimizari pe baza de profil pentru accelerarea afisarii paginilor web.

Noua versiune include si imbunatatiri la capitolul conexiunilor paralele. Conform lui Henrik Gemal, un inginer  care contribuie la proiectul Mozilla, browserul suporta acum 6 conexiuni concurente per host, fata de 2, la fel ca viitorul browser de la Microsoft, IE8. In plus, numarul maxim al conexiunilor HTTP a crescut de la 24 la 30, iar numarul conexiunilor HTTP per host a crescut de la 8 la 15.

Toate acestea inseamna o performanta imbunatatita pentru Firefox 3, atat fata de versiunile anterioare beta, cat mai ales fata de Firefox 2. Mozilla afirma ca Firefox 3 este acum de 2 ori mai rapid decat Firefox 2 la rularea unor aplicatii web precum Google Mail sau Zoho Office.

Teste independente par sa confirme acest lucru, afirmand chiar ca Firefox 3 beta 5 este acum mai rapid si decat Safari 3.1, considerat pana acum cel mai rapid browser, iar acest lucru se intampla atat pe Windows, cat si, se pare, pe Mac OS X.

Alte imbunatatiri aduse de beta 5, care contine 750 de modificari fata de beta 4, tin de interfata cu utilizatorul si de aspectul nativ al acesteia pe diferite sisteme de operare, imbunatatiri legate de securitate, si rezolvarea a diferite bug-uri.

Teoretic, aceasta ar trebui sa fie ultima versiune beta inainte de lansarea programata pentru aceasta vara, dar Mozilla a afirmat in repetate randuri ca prefera sa intarzie aceasta lansare decat sa scoata pe piata un produs nefinalizat, asa ca data lansarii ramane inca incerta.

Firefox 3 beta 5 poate fi downloadat de pe site-ul Mozilla.

browsers_sunspider_graph_b.jpg

(Sursa: Mozilla, TG Daily, ZDNet)


Categorii: Browsere.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info