Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

September 2022
M T W T F S S
« Sep    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri Populare
(none)

Firefox 3, mai aproape de versiunea finala

20-05-2008, 19:18

Mozilla a publicat primul release candidate (RC1) al noului sau browser Firefox 3, probabil ultima versiune inainte de lansare.

Noul browser de la Mozilla promite, dupa cum se stie, imbuntatatiri semnificative, care pleaca de la noul engine bazat pe Gecko 1.9, pana la functionalitati precum Places, de management pentru bookmark-uri si pentru linkurile din history, sau noul manager de download-uri, precum si alte modificari la nivelul interfetei cu utilizatorul.

De o atentie speciala in Firefox 3.0 au beneficiat footprintul de memorie ocupata, o problema notorie in versiunile anterioare, si redus acum in mod semnificativ, si performanta si rapiditatea browserului, astfel ca noua versiune de Firefox promite sa fie cel mai rapid browser de pe piata.

Firefox 3.0 RC1 vine cu ceva modificari fata de beta 5, in special la capitolul rezolvarii de bug-uri, dar si imbunatatiri usoare la nivel de interfata.

Pentru cei interesati, in special pentru dezvoltatorii de add-on-uri care vor sa se asigure ca acestea functioneaza cu noua versiune, RC1 este disponibil pentru download pentru Windows, Linux si Mac OS, in 45 limbi. Versiunea finala, care va rezolva si ultimele bug-uri cunoscute, este asteptata sa apara in luna iunie sau iulie.

Mozilla a publicat in aceste zile si prima versiune alfa a noului Thunderbird 3.0, viitoarea versiune a popularului sau client de email. Thunderbird 3.0, nume de cod Shredder, se bazeaza de asemenea pe Gecko 1.9 si promite o performanta imbunatatita, un nou aspect si functionalitati inedite.

Una dintre acestea este un manager de add-on-uri built-in, care va permite manipularea mult mai simpla a extensiilor de Thunderbird. Alte modificari tin de imbunatatiri ale functiei de cautare si ale suportului pentru mai multe limbi. Thunderbird Shredder alfa 1 este deocamdata compatibil cu un numar restrans de versiuni de Windows, mai noi de Windows 2000, de Mac OS X, mai noi de 10.4, si Linux.

Thunderbird 3.0 este prima versiune de Thunderbird dupa separarea acestuia de Firefox intr-o companie independenta, Mozilla Messaging, care va permite acordarea unei atentii mai mari acestuia.

(Sursa: TG Daily, bit-tech.net)


Categorii: Browsere.

3 Comentarii

  1. Mozilla vrea record de download-uri » Your Source To Everything! |

    […] afirmand ca aceasta va fi la un moment dat in iunie. Firefox 3.0 se afla deocamdata la versiunea Release Candidate 1 (RC1), si se pare ca Mozilla planuieste si un RC2 inainte de lansare, pentru a rezolva o serie de 10 […]

  2. blogul lu` Ceostoy » Blog Archive » Firefox 3.0 - lansat oficial |

    […] Firefox 3.0 si functionalitatile sale am vorbit in articolele anterioare referitoare la diferitele versiuni intermediare, dar iata un sumar al principalelor noutati ale […]

  3. oLzoN’s Blog - Mozilla vrea record de download-uri |

    […] afirmand ca aceasta va fi la un moment dat in iunie. Firefox 3.0 se afla deocamdata la versiunea Release Candidate 1 (RC1), si se pare ca Mozilla planuieste si un RC2 inainte de lansare, pentru a rezolva o serie de 10 […]

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info