Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

June 2021
M T W T F S S
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Stiri Populare
(none)

Firefox 3.0, la versiunea beta 2, se pregateste IE8

20-12-2007, 12:35

Mozilla a anuntat versiunea oficiala beta 2 a lui Firefox 3.0, in timp ce Microsoft pregateste Internet Explorer 8 pentru prima jumatate a anului viitor.

Mozilla este din ce in ce mai aproape de lansarea noului Firefox 3.0. Dupa versiunea beta 1, facuta publica in urma cu o luna, Mozilla a lansat acum versiunea beta 2.

Aceasta vine, conform Mozilla, cu peste 900 de imbunatatiri fata de beta 1, atat la diferitele noi functionalitati introduse in 3.0, dar si la capitolul stabilitatii, securitatii si performantelor browserului.

Mozilla afirma ca vor urma si alte versiuni beta pana cand toate functionalitatile sunt finalizate, iar performanta si stabilitatea este cel putin la fel de buna cu a versiunii curente. Beta 2 este disponibil pentru download pe site-ul Mozilla.

Nici Microsoft se pare ca nu sta degeaba in domeniul browserelor, anuntand pentru prima data cateva detalii despre noul Internet Explorer, versiunea 8.

Se pare ca acesta va fi primul care va trece testul Acid2, ceea ce inseamna ca IE8 va respecta intr-o mai mare masura standardele internationale pentru browsere, lucru pentru care Microsoft a fost criticat in repetate randuri (vezi plangerea depusa de catre Opera la UE saptamana trecuta).

Conform informatiilor publicate pe blogul IE, primele builduri interne IE8 au trecut Acid2, acesta fiind, conform Microsoft, unul din pasii importanti pentru interoperabilitate, respectarea standardelor si compatibilitate cu versiunile anterioare, lucruri pe care Microsoft le are in vedere pentru aceasta versiune de IE.

Microsoft a anuntat si ca IE8 este programat pentru lansarea primei versiuni beta in prima jumatate a anului viitor, destul de atipic pentru Microsoft, deoarece IE8 ar veni in acest fel la aproximativ un an si jumatate – doi ani dupa IE7, fata de cei mai bine de 5 ani dintre IE6 si IE7. Probabil ca este vorba si despre efectul Firefox 3.0.

Microsoft a afirmat ca va furniza mai multe detalii despre functionalitatile IE8 in luna martie a anului viitor, la conferinta sa anuala, MIX Conference.

(Sursa: TG Daily, Ars Technica)


Categorii: Browsere.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info