Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

May 2021
M T W T F S S
« Sep    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Stiri Populare
(none)

Democracy Player devine Miro

19-07-2007, 10:51

PCF (The Participatory Culture Foundation) a redenumit si relansat platforma sa de televiziune online open-source Democracy Player drept Miro, cu intentia de a oferi un mediu de televiziune online deschis si de masa.

Pe langa un nou nume si logo, noua versiune a aplicatiei include modificari vizuale, cu icon-uri noi si o noua interfata de navigare a canalelor, shortcut-uri de tastatura care functioneaza pe toate platformele, permitand configurarea unei telecomenzi pentru a controla Miro si o serie de bug-uri corectate si alte mici update-uri functionale.

Miro, aflat inca in versiune beta, poate fi instalat la ora actuala pe Windows (XP, Vista, 2000), Mac OS X si diferite variante de Linux (Fedora, Ubuntu, Debian sau Gentoo). Bazat pe player-ul open-source VLC, care este compatibil cu aproape orice tip de fisier audio/video, Miro poate downloada clipuri prin HTTP, RSS sau BitTorrent. Utilizatorii pot subscrie la oricate canale din cele disponibile in browser-ul de canale, sau pot adauga manual canale bazate pe RSS.

Aplicatia permite de asemenea cautarea, download-ul si vizualizarea de clip-uri video de pe un numar de site-uri precum YouTube, Veoh, Google Video, Blogdigger, Revver, DailyMotion si blip.tv. Rezultatele sunt afisate in acelasi format ca si restul canalelor video, utilizatorii putand downloada oricate clipuri doresc in paralel.

O anumita cautare poate fi salvata ca un canal separat, care se va updata cu clip-urile ce corespund criteriilor de cautare. In plus, spre deosebire de vizualizarea clip-urilor direct pe site-uri precum YouTube sau Google Video, Miro permite si modul de vizualizare full-screen al acestora.

Este foarte important insa de tinut minte faptul ca player-ul ofera un numar ridicat de canale cu continut profesional, fiind asadar un fel de combinatie intre Joost si YouTube, singura diferenta fata de Joost fiind poate faptul ca acesta ofera un content “premium”, care nu e disponibil, cel putin deocamdata, decat prin televiziunea obisnuita.

Dar poate cel mai mare atu al lui Miro este acela ca e o platforma deschisa, flexibila, care nu restrictioneaza utilizatorul, asa cum incearca, intr-un fel sau altul, sa o faca celelalte servicii similare. Dupa cum se afirma pe blogul oficial Miro, “companiile se lupta cu disperare pentru a controla content-ul video, a monopoliza utilizatorii si a crea sisteme proprietare de distributie. Aceasta este o directie periculoasa pentru viitorul a ceea ce se numeste media.”

(Sursa: Ars Technica)


Categorii: Net, Software.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info