Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

June 2022
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Stiri Populare
(none)

UE investigheaza din nou Microsoft

15-01-2008, 11:20

Comisia Europeana a deschis 2 noi investigatii antitrust impotriva companiei Microsoft, cercetand daca firma a abuzat de pozitia sa dominanta de piata.

Este vorba despre 2 cazuri separate, unul ca urmare a plangerii depuse de Opera, ce reclama legatura prea stransa intre Internet Explorer si Windows, celalalt ca urmare a unei plangeri din partea Comitetului European pentru Sisteme Interoperabile (ECIS), care tine de interoperabilitate intre Windows si o serie de aplicatii ale altor companii.

Opera reclamase luna trecuta ca Microsoft a legat browserul sau Internet Explorer prea strans de sistemul de operare Windows, ceea ce afecteaza celelalte browsere concurente. Conform Opera, Microsoft foloseste in IE tehnologii proprietare, ce reduc compatibilitatea cu standardele de internet acceptate, ceea ce dauneaza competitiei.

Plangerea formulata de ECIS este legata de nefurnizarea de catre Microsoft de informatii de interoperabilitate intre o gama larga de aplicatii proprii si produse software de la alti vendori. Printre aplicatiile aflate in vizor se afla suita Office, un numar de produse de server si framework-ul .NET. De asemenea, UE va investiga daca noul format Open XML, asa cum este el implementat in Office, este suficient de interoperabil cu produsele competitorilor.

Comisia Europeana a subliniat ca lansarea acestor investigatii nu inseamna ca exista dovezi ale incalcarii prevederilor antitrust, ci doar ca CE va acorda o prioritate sporita acestui caz.

Noile investigatii vin la doar 3 luni dupa incheierea unui lung conflict intre Microsoft si UE legat de deschiderea pentru competitori a sistemului sau de operare, compania americana cedand in cele din urma in fata pretentiilor autoritatilor europene.

(Sursa: Europa.eu)


Categorii: Reglementari, Software.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info