Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

August 2022
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Stiri Populare
(none)

Computere spray-abile

11-04-2007, 08:28

Un grup de oameni de stiinta scotieni a inventat un computer cat o gamalie de chibrit, mii de astfel de computere putand fi spray-ate pe un pacient pentru a oferi o analiza cuprinzatoare asupra starii de sanatate a acestuia.

Tehnologia face parte dintr-un nou concept din IT, acela de “speckled computing”, bazat pe retele de entitati identice, numite “speck”. Un astfel de “speck” este in fapt un mini-computer de dimensiuni minuscule, cu propria sursa de putere, capabil sa culeaga informatii din zona in care se afla, sa le prelucreze si sa comunice wireless cu celelalte entitati similare.

Cercetatorii scotieni afirma ca retelele astfel create pot fi programate ca orice computer.

Operatiunea de spray-ere a acestor mini-computere pe un pacient creeaza posibilitatea de a realiza diferite teste in acelasi timp, cum ar fi masurarea pulsului, miscarile muschilor sau luarea tensiunii, ceea ce permite obtinerea unei imagini complete a starii pacientului intr-un timp foarte scurt.

Tehnologia, dezvoltata de cercetatori de la diferite universitati din Scotia, va fi prezentata saptamana aceasta la Edinburgh International Science Festival, ca parte a unei expuneri prezentate de Damal Arvind, specialist in “speckled computing” si conducatorul echipei scotiene.

(Sursa: Engadget)


Categorii: Sanatate, Tehnologie.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info