Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

June 2022
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Stiri Populare
(none)

EMIEW 2 – robotul asistent de la Hitachi

23-11-2007, 10:36

Hitachi a prezentat o noua generatie a robotului EMIEW, care este gandit sa functioneze ca ajutor, bun la toate, in birourile din ziua de azi.

emiew-2.jpgEMIEW 2, al carui nume este abrevierea de la “Excellent Mobility and Interactive Existence as Workmate”, este creat pentru a efectua intr-o locatie de birouri diverse task-uri comune, cu care angajatii moderni nu mai pot fi deranjati.

Robotul poate face comisioane, precum sa aduca bauturi la birou sau sa duca documente dintr-un loc in altul, poate servi ca receptioner si conduce vizitatorii pana la o anumita locatie, sau ca un paznic in afara orelor de program. Robotul poate intelege limbajul uman si raspunde, conform celor de la PhysOrg, cu o voce usor metalica de baietel.

EMIEW 2 este un robot cu aspect de android, cu o inaltime de 80 cm si o greutate de 13 kg, care se poate deplasa pe roti in pozitie verticala, pe 2 picioare (de fapt 2 roti), dar si intr-o pozitie in genunchi, pe 4 roti, pentru o mai mare stabilitate. De asemenea el poate pasi peste obstacole de un inch inaltime. Robotul este alimentat de baterii litiu-ion, care ii asigura o ora de autonomie inainte de a trebui reincarcate.

EMIEW 2 foloseste senzori giroscopici pentru a-si mentine echilibrul, dispune de un radar bazat pe laser pentru a crea o harta a imprejurimilor si a invata terenul, poate evita obstacolele din cale si este capabil sa recunoasca persoanele in miscare si sa le ocoleasca.

Hitachi se pare ca mai are ceva probleme cu acest robot, in timpul demonstratiei de la prezentarea oficiala robotul lovindu-se la un moment dat de un birou pe care incerca sa-l ocoleasca. Motivul se pare ca ar fi fost o problema de comunicatie wireless cu laptopul celui care il manevra, din cauza congestiei de trafic wireless la ora pranzului la care a avut loc demonstratia. Dupa aceasta ora, se pare ca totul a functionat bine.

Hitachi a recunoscut ca mai are de rezolvat cateva mici probleme, dar nu a dat detalii privind data comercializarii robotului si nici pretul estimativ al acestuia. Oricum ziua in care vom fi cu totii ajutati de astfel de masinarii nu pare sa fie foarte departe.

(Sursa: Tech.co.uk, PhysOrg)


Categorii: Roboti.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info