Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

June 2022
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Stiri Populare
(none)

Flame – cel mai avansat robot umblator

23-05-2008, 10:03

Un cercetator olandez a dezvoltat cel mai avansat si mai eficient robot care imita mersul uman.

flamerobot1.jpgFlame este produsul unui cercetator olandez, Daan Hobbelen, si al proiectului sau de doctorat desfasurat la universitatea olandeza TU Delft.

Robotul se evidentiaza prin faptul ca mersul sau este foarte apropiat de cel uman, robotul fiind foarte stabil si foarte eficient din punct de vedere al energiei consumate pentru mers.

Imitarea mersului uman, care poate fi privit ca un fel de cadere controlata in fata, nu este un lucru simplu. Pentru a modela acest lucru, Hobbelen a trebuit mai intai sa dezvolte o metoda de a masura stabilitatea oamenilor in mers, lucru care nu a mai fost facut pana acum.

Apoi, olandezul a creat acest robot, care dispune de 7 motoare si include un “organ” de echilibru si algoritmi care ii asigura stabilitatea. Flame este astfel capabil sa foloseasca informatia oferita de organul de echilibru si sa isi plaseze picioarele pe rand in fata astfel incat sa previna caderea.

Hobbelen afirma ca Flame este cel mai avansat robot din punct de vedere al mersului, dintre robotii care imita mersul uman. Modelarea acestui proces va permite nu doar construirea de roboti cu o miscare mai naturala si echilibrata, dar va contribui si la o mai buna intelegere a dificultatilor de mers pe care le au oamenii, putand duce la diagnostice mai bune ale feluritelor boli de profil, si la echipamente mai bune de training si recuperare.

Iat si un clip cu Flame in actiune:

(Sursa: PhysOrg)


Categorii: Roboti.

1 Comentariu

  1. noname |

    Video not loading 🙁

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info