Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

June 2022
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Stiri Populare
(none)

Un pas mai aproape de Robocop

02-07-2007, 20:23

Producatorul american de roboti iRobot a anuntat un parteneriat cu producatorul de arme ne-letale Taser pentru a construi roboti pentru fortele de politie din lumea intreaga.

packbot-explorer.jpg

Parteneriatul presupune dotarea robotului PackBot Explorer de la iRobot cu arme Taser x26, capabile sa trimita un arc electric de 50.000 de volti la o distanta de aproape 12 metri.

PackBot Explorer este un robot controlat de la distanta, folosit de catre armata americana intr-un numar de cateva sute de unitati in Iraq si Afganistan pentru a verifica locatii suspecte si a examina bombe. Printre altele, robotul este dotat cu camere video color fata/spate si cu o camera pentru luminozitate scazuta, ce dispune de un zoom 300x.

Taser este o arma cu socuri electrice folosita de catre fortele de politie pentru imobilizarea suspectilor violenti fara a utiliza arme letale sau gaze lacrimogene. Combinatia PackBot-Taser ar urma sa fie folosit pentru a asista fortele de politie domestice in diferite operatiuni.

Unii critici afirma ca un astfel de robot este un prim pas catre realizarea de roboti autonomi, care sa poata decide de unii singuri cand sa foloseasca arme si sa ucida oameni, a la Robocop sau Terminator. Cei de la iRobot neaga insa orice intentie de a realiza astfel de roboti autonomi.

(Sursa: TG Daily, vnunet.com)


Categorii: Roboti.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info