Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

June 2022
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Stiri Populare
(none)

Ericsson: hotspot-urile Wi-Fi nu au viitor

11-03-2008, 10:17

Hotspot-urile Wi-Fi vor deveni la fel de irelevante ca si cabinele telefonice, crede Ericsson.

johan-bergendahl-ericsson.jpgAfirmatia apartine lui Johan Bergendahl, seful de marketing (CMO – Chief Marketing Officer) de la compania suedeza Ericsson, care considera ca acest lucru se va datora raspandirii broadband-ului mobil.

Vorbind la conferinta “European Computer Audit, Control and Security” din Suedia, Bergendahl a afirmat ca broadband-ul mobil creste mai repede decat au facut-o telefonia fixa sau cea mobila. “In Austria, broadband-ul mobil va depasi broadband-ul fix in acest an. Acesta are o crestere mult mai rapida, iar in Suedia cel mai popular telefon este un modem USB.”

Pe masura ce lumea va incepe sa foloseasca broadband-ul mobil, hotspot-urile vor deveni irelevante. “Hotspot-urile in locuri precum Starbucks devin cabinele telefonice ale erei broadband,” a spus Bergendahl.

Un factor important va fi pretul abonamentelor de broadband mobil, care in tari precum Austria, Danemarca sau Suedia a ajuns la doar 20 € pe luna. De asemenea, este importanta raspandirea tehnologiei HSPA (High Speed Packet Access) in din ce in ce mai multe laptopuri. “In cativa ani, HSPA va fi la fel de comun precum este Wi-Fi-ul astazi,” crede reprezentantul Ericsson.

Bergendahl a mai afirmat ca exista si cateva obstacole care trebuiesc trecute inainte ca aceasta tehnologie sa se raspandeasca pe scara larga. Acestea tin de acoperire, disponibilitate a serviciului si de pret, in special in roaming, un factor esential mai ales pentru utilizatorii business aflati in calatorii de afaceri.

(Sursa: Yahoo!News)


Categorii: Opinii, Telecom.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info