Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

July 2022
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri Populare
(none)

Vodafone unifica telefonul fix cu cel mobil

03-09-2008, 11:09

Vodafone Romania a lansat un serviciu de convergenta intre telefonia fixa si cea mobila, ce permite efectuarea de apeluri de pe mobil catre numere fixe la tarife de telefonie fixa.

Vodafone Romania a anuntat un nou serviciu, destinat celor care efectueaza multe apeluri de pe telefonul mobil catre numere fixe si care ar putea duce la o reducere importanta a valorii facturii lunare. Prin activarea acestuia, apelurile de pe telefonul mobil catre numere fixe vor fi taxate ca apeluri fix-fix, atunci cand sunt efectuate din anumite locatii prestabilite.

Serviciul, numit Vodafone Zona Mea pentru utilizatorii privati, sau Vodafone Mobile Office Zone pentru companii, presupune definirea unui numar fix asociat cu cartela SIM a utilizatorului. Acesta va pastra numarul de mobil existent, in timp ce numarul nou va fi de tipul “0372…”, din range-ul de numere fixe alocate lui Vodafone.

Dupa aceea, utilizatorul va trebui sa-si defineasca zona in care se vor aplica tarifele reduse, zona care poate fi acasa, la birou sau orice alta locatie preferata. Utilizatorii de tip business pot defini pana la 4 astfel de zone. Aria de acoperire este intre 300 si 400 metri in zonele urbane si de cativa km in zonele rurale.

Din acel moment, utilizatorii pot face apeluri la numere fixe atunci cand se afla in zonele respective, la tarife preferentiale. De asemenea, apelurile catre numerele fixe asociate SIM-ului vor fi primite pe telefonul mobil.

Serviciul va avea un abonament lunar suplimentar de 1,49 €, sau 2,49 €, cu 100 minute incluse, pentru utilizatorii persoane fizice (TVA inclus), respectiv de 1,25 €, 1,75 € sau 10 € pentru persoanele juridice (fara TVA). Tarifele pentru apelurile catre numere fixe incep de la 0,03 € pentru utilizatorii privati si de la 0,025 € pentru companii.

Serviciul este unul interesant, lovind in primul rand in Romtelecom, de la care ar putea atrage foarte multi clienti pe care i-ar putea convinge sa renunte definitiv la numerele fixe, dar si in ceilalti operatori de telefonie mobila, oferind un avantaj substantial fata de acestia. Singurul lucru care ramane de vazut este daca acest serviciu va functiona fara probleme.

(Sursa: NewsIn, Vodafone)


Categorii: Telecom.

1 Comentariu

  1. mony |

    Se pare ce sunt probleme, eu una de cand mi-am activat vodafone zona mea am probleme nu mi se mai iau restul minutelor sunt taxata ………….

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info